stoop adults animation

Adults animation: entertaining and educating

Si mai us deixeu caure per Brooklyn no us perdeu el Bric, un espai multidisciplinari dedicat a l’art contemporani, les arts performatives els mitjans televisius, amb una programació constant molt interessant. L’Scoop Series va dedicar una sessió a l’animació per a adults, amb la participació de quatre artistes reconeguts i premiats que van presentar diverses peces exquisides. Val la pena passejar-se per la seves webs.

Signe Baumane. Artista nascuda a Làtvia que va estudiar filosofia a Moscou i actualment viu i treballa a Nova York. El seu últim treball Rocks in my pockets que presenta com a un divertit film sobre la depressió, és un premiat llargmetratge on explora les profunditats de la depressió a través de la seva història familiar. Ella mateixa va ser ingressada en un hospital psiquiàtric diagnosticada com a maníaca depressiva vuit mesos després de donar a llum el seu fill. El seu treball conté grans dosis de sentit de l’humor.

Jack Feldstein. Artista australià. Després de treballar com a guionista durant molts anys, de sobte es va posar a fer animació amb una tècnica complexa i molt personal, de la qual no en vol explicar el secret, anomenada Neonizing. Consisteix en convertir les línies d’una imatge com si fós un rètol de neó. El seu estil de narració utilizant la veu en off recorda molt a Woody Allen.

Andy London. Artista de Nova York. Treballa formant equip amb la seva dona Carolyn. Tenen un estil molt personal i eclèctic, saltant d’una tècnica a l’altra, qu pot anar des del dibuix a mà a l’stop-motion, la pixelació la rotoscòpia o l’After Effects. Molts dels seus curts són autobiogràfics.

Ruth Lingford. Artista londinenca. Va començar fent animació  treballant sobre paper i després es va passar a l’ordinador experimentant per ella mateixa. Ara utilitza Corel Painter, que no és exactament l’ideal i bastant bast, però té el que necessito, i sobretot li agrada utlitzar l’eina del pinzell i una taula de llum que és intuïtivament com treballar sobre el paper. Un dels seus treball és Little Deaths, que curiosament s’assembla al Muertes Chiquitas de la Mireia Sallarès. En aquest cas Lingford entrevista diverses persones perquè expliquin el què  senten durant l’orgasme i ella ho edita acompanyant l’àudio amb animació.

One thought on “Adults animation: entertaining and educating”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s