Corps and identity

La meva veïna de dalt em convida a una copa de de vi. Li encanta la performance, maquillar-se i disfressar-se, però quan obre la porta apareix la Virginia Wagner més casolana i tímida, de veu dolça i caminar silenciós. M’ensenya  el seu apartament que és alhora el seu estudi. És artista i voldria viure de l’art. De moment ha de fer altres coses, però té la sort de treballar d’assistent d’una de les artistes africanes més reconegudes als EEUU, la Wangechi Mutu (1972, Nairobi) i de donar classes de dibuix a una escola d’art.

La Virginia treballa sobre els conceptes de gènere i la identitat. Un dels seus projectes recents és la sèrie Outlaws, retrats de persones que juguen amb les normes de gènere i practiquen l’auto expressió més radical, ignorant els estàndards culturals i cercant un  caràcter únic a través dels seus cossos.

Li parlo de la Beatriz Preciado i em comenta que precisament la seva parella s’està llegint el seu llibre Testo Yonqui. M’explica que acostuma a assistir a festes queer i que em convidarà a la propera. M’hi apunto!

L’altra sèrie de pintures, Snow White, està basada en el conte de la blancaneus  i analitza com la innovació tecnològica ens està afectant, no només el nostre entorn i medi ambient, sinó també  el cos humà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s