marjorie and son

Marjorie’s house: legendary jazz concerts in Harlem

Nova York té això. Aquestes petites sorpreses amagades darrera la porta  d’un apartament de l’històric districte de Sugar Hill de Harlem, per exemple. On la Marjorie Eliot fa més de vint anys que convida i acull cada diumenge, plogui o nevi, amics i desconeguts, a un deliciós concert de jazz. Un ambient càlid, vibrant, emocionant, i la màgia de les notes del piano de la Marjorie, i l’energia dels músics que l’acompanyen, entre ells el seu fill Rudel Drears.

Una cinquantena de cadires omplen la sala d’estar, la cuina, el passadís i el vestíbul. No hi cap ningú més. El públic gaudeix entusiasmat del concert de dues hores, aplaudint i ovacionant els músics. Entre cançó i cançó, una senyora gran i delicada, alta i prima, amb una llarga melena grisa i ulls blaus que miren darrera unes ulleres de pasta, es desplaça entre els assistents servint begudes i barretes de cereals amb un somriure permanent als llavis.

Per la Marjorie els concerts són una manera d’honrar la memòria de dos dels seus fills ja morts. “I do it to celebrate my children,”  diu “It helps me in all kinds of ways.” També és una forma de donar suport a la música clàssica afroamericana. “It’s not worth anything if it’s not shared” (res val la pena si no ho comparteixes).

Al final del concert, ella mateixa es posa a la porta de l’entrada per saludar un per un tots els assitents, agraïnt la seva visita, amb un “sense vosaltres això no seria possible” i grans mostres d’afecte.

Si visites la ciutat, no t’oblidis de passar pel número 555 d’Edgecombe Avenue, apartament 3F.  De 4 a 6 pm (a les 3.30 obren les portes), un concert gratuït irrepetible. Accepten donacions. I cal donar-les.

2 pensaments sobre “Marjorie’s house: legendary jazz concerts in Harlem”

  1. Hola, Gemma! et vaig seguint en el teu diari de NY. Ja que veig que no pares de descobrir gent i vivències. Una abraçada!!

    Elisabet Palomés

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s