La ciutat que ens transforma

La ciutat ens transforma. M’ho diu algú que viu a NY des de fa uns quants anys. Sense que ens adonem, la ciutat ens va absorbint, es va apoderant de nosaltres i les resistències inicials a mantenir la invariabilitat del propi jo van cedint amb gust a una nova forma de viure que s’incorpora silenciosament i gairebé inconscient.  Els nostres hàbits, els horaris, l’alimentació, la forma de vestir, de treballar, de moure’ns, de comunicar-nos, fins i tot de pensar, es va contagiant, inevitablement, de l’entorn.

Nova York és una ciutat no apta per als dèbils. És dura i a la vegada enormement atractiva, esgotadora i plaent, coqueta i bruta, delicada i crua. Una ciutat de grans contrastos. Immensa. Magnètica. En transformació constant. Moltes ciutats en una de sola. De totes les que he visitat és la que conté una població més heterogènia i multicultural. La ciutat dels somnis i les oportunitats, si, però només pels que són prou forts per aguantar el ritme, l’exigència, la competitivitat, els timings, només pels que assoleixen un nivell elevat d’autoconfiança i seguretat, tenen les idees clares i van a fons i no trontollen, pels que han passat el filtre de selecció necessari. Una ciutat cara on per viure bé et caldrà guanyar molts diners. On una bona part del que hi arriba perseguint un somni té la idea de guanyar-ne molts. On una pregunta recurrent és “Quin és el teu somni?”. Malgrat l’activitat frenètica i el treball dur, sembla que l’energia no desgasta sinó que més aviat en genera de nova.

És una ciutat on la gent no planifica la vida a llarg plaç. És una ciutat de projecte on construir-se. Envellir aquí? Això ja és una altra història.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s