Les claus de l’èxit

Em diuen que el que triomfa a Nova York ho fa per mèrits propis. Que si no mantens un nivell d’exigència elevat, d’entrega, de constància, de complir els timings, que si no obtens els resultats marcats o no t’adaptes a la competitivitat ferotge, prescindir de tu és tan fàcil com dir-te que el dia següent no cal que tornis. I no els caldrà donar-te cap explicació. I no en sabràs el motiu, però no defalliràs, perquè no pots fer-ho, perquè significaria renunciar al teu projecte i al teu futur. Si ets ciutadà estranger a més a més perdràs el permís de residència i sense permís no et donaran feina fàcilment.

Amb tot això, una de les coses claus per assolir l’èxit, entès com a aconseguir allò que et proposes, però sobretot aquí,  obtenir una bona posició en el teu àmbit i un bon sou.  és tenir una magnífica habilitat comunicativa. També és necessari destacar en allò que fas, tenir una bona formació (si és amb qualificacions destacades millor), dominar l’idioma,  tenir seguretat amb un mateix, autoconfiança o creure en el propi talent.

Toastmasters és una organització privada sense ànim de lucre, creada el 1924, que té per objectiu ensenyar a persones amb tot tipus de background,  a aprendre a parlar en públic i assolir habilitats de lideratge. Un club amb més de 280.000 socis, que compta amb 13.500 clubs a 116 països diferents.

Encuriosida, hi vaig assistir com a guest. Els guests, s’han de presentar i exposar els motius que els han portar a participar en una sessió de Toasmasters, però no caldrà que facin cap discurs encara, abans els caldrà assistir a tres sessions i entrar a la llista d’espera per formar part del club. Una sessió consisteix en un programa dinàmic on cada participant puja a l’estrada i parla davant del públic. La resta d’assitents votaran i valoraran diferents punts per ajudar a millorar. Ajustar-se al temps marcat també fa guanyar punts. Hi ha una part d’improvisació, on les persones seleccionades han de parlar d’un tema que se’ls proposa en el mateix moment en que pugen a l’escenari i també hi ha discursos sobre temes preparats.

El cert és que quan pensem en la idea de parlar en públic imaginem un auditori ple de gent, però ser capaç d’expressar idees, compartir coneixements, transmetre pensament, ens serà útil i gratificant, tant si ens dirigim a un sol interlocutor com si parlem davant d’un grup nombrós.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s