Còctels, enciams i cinema

Una de les coses més fascinant de Nova York és observar la ciutat des d’un punt elevat. De dia o de nit, des de qualsevol punt de Manhattan o des d’altres boroughs com Brooklyn o Queens, l’espectacle visual genera un plaer que no s’esgota.

El més habitual és trobar bars o restaurants situats en terrasses, o amb una mica més de sort, festes  en terrats privats. Però també hi ha altres formes d’aprofitar les plantes més elevades dels edificis. La gent de la Brooklyn Grange va pensar que per què no aprofitar-ho per a muntar una granja de cultiu ecològic? Fet l’estudi de viabilitat corresponent van arribar a la conclusió que no només era possible sinó també rendible. L’objectiu era construir un model sostenible d’agricultura urbana que permetés produir aliments saludables per a la comunitat local alhora que feien un favor a l’ecosistema. No només conreen verdures, hortalises i plantes aromàtiques sinó que tenen gallines ponedores i un apiari amb cria d’abelles i cultiu de mel.

I no s’acaba aqui. Ofereixen visites guiades a escoles i grups privats. consultoria, tallers i formació, un programa d’ajuda a refugiats o immigrants i també cedeixen l’espai per a tot tipus d’activitats, des de classes de ioga fins a casaments.

Inconveneints? Uns quants.  Calia trobar un espai que fós molt gran, amb una estructura prou forta com per aguantar el pes de la terra i l’aigua. El lloguer és elevat i hi ha el risc que en qualsevol moment els propietaris els facin fora (american style). Alhora, cal pensar que l’únic accés al terrat és utilitzant el muntacàrregues. Això vol dir que tot ha de pujar i baixar en ascensor. Però quan hi ha ganes es passa per davant de qualsevol dificultat.

Una altra de les propostes interessants que es poden trobar en terrats és el Roof Top Films Festival. És a dir, cinema a la fresca amb una programació de cinema independent a diferent localitzacions exteriors de la ciutat.  Vaig participar a la gravació del trailer de presentació de la temporada (password: rooftop)

El Memorial Day (25 de maig) és el dia que marca l’inici simbòlic de l’estiu americà perquè el clima acostuma a ser prou calurós i la gent té unes ganes boges de deixar enrera el cru hivern i gaudir de la ciutat al màxim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s